Werkwijze bewindvoering


Intake
Nadat u bij ons bent aangemeld maakt Helpende Hand Bewind een afspraak met u voor een gesprek, waarbij mogelijk ook een hulpverlener aanwezig is. Tijdens dit gesprek vullen wij een uitgebreid intake-formulier in om uw situatie zo goed mogelijk in kaart te brengen.

Verzoekschrift rechtbank
Op basis van de intake stelt Helpende Hand Bewind voor de aanvraag van het beschermingsbewind een verzoekschrift op voor de rechtbank. Met dit verzoekschrift worden de benodigde documenten meegezonden, waaruit blijkt, dat beschermingsbewind in uw situatie gegrond is.

Beschikking
De rechter beoordeelt het verzoek en kan aan de hand van haar bevindingen de verzoeker en de bewindvoerder uitnodigen om het verzoek mondeling toe te lichten. Indien de rechter toestemt geeft zij een beschikking af en komt u officieel bij Helpende Hand Bewind in beschermingsbewind. Vanaf dat moment gaat Helpende Hand Bewind uw financiële zaken behartigen.

Budgetplan
Helpende Hand Bewind kijkt samen met u naar alle inkomsten en uitgaven en op basis hiervan wordt er een budgetplan opgesteld. U krijgt een eigen leefgeldrekening waarop wekelijks een bedrag wordt gestort voor uw levensonderhoud. De verwerking van post en betalingen wordt nu uitgevoerd door Helpende Hand Bewind. Maandelijks wordt u schriftelijk geïnformeerd over alle inkomsten en uitgaven van de afgelopen maand. Als er een wijziging optreedt in uw persoonlijke situatie, van invloed op uw financiële situatie, dan kijken wij samen hoe deze het beste in het budgetplan kan worden ingepast.

Wilt u meer weten?

Postadres

Postbus 176
9410 AD Beilen

Contactgegevens

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0593 - 85 03 84

BTW nummer: NL024748523BO2
KvK nummer: 69739870

Bereikbaarheid

Telefonisch op werkdagen tussen 09:00 en 11:00
Digitaal op werkdagen tussen 09:00 en 17:00


© 2017 Helpende Hand Bewind. Website gerealiseerd door ma_mo_logo_1-01.jpg